• Salto do Cabrito / R. Grande
  Salto do Cabrito / R. Grande
 • Furnas / Povoação
  Furnas / Povoação
 • Furnas / Povoação
  Furnas / Povoação
 • Ribeirinha / R. Grande
  Ribeirinha / R. Grande
 • Lagoa de São Brás / R. Grande
  Lagoa de São Brás / R. Grande
 • Lombadas / R. Grande
  Lombadas / R. Grande
 • Lombadas / Ribeira Grande
  Lombadas / Ribeira Grande

 • Salto do Cabrito / R. Grande
  Salto do Cabrito / R. Grande
 • Furnas / Povoação
  Furnas / Povoação
 • Furnas / Povoação
  Furnas / Povoação
 • Ribeirinha / R. Grande
  Ribeirinha / R. Grande
 • Lagoa de São Brás / R. Grande
  Lagoa de São Brás / R. Grande
 • Lombadas / R. Grande
  Lombadas / R. Grande
 • Lombadas / Ribeira Grande
  Lombadas / Ribeira Grande

 • Achtergrond informatie

   

  Geschiedenis en traditie
  De tijd waarin São Miguel de aanleg-
  haven was voor vol beladen schepen
  uit verschillende werelddelen, wordt
  nu overgedragen via eeuwen oude 
  gebouwen die de littekens der tijden
  dragen. Forten, kerken, en andere monumenten laten met gepaste trots die tijd herleven. 
  Kleurrijke processies en eeuwenoude tradities leveren vakantieherinneringen die later tijdens de winteravonden bij de warme kachel graag vaker opgehaald zullen worden.

  Contrasterende landschappen

  Het vulkanisme, sierlijke cryptomerias silhouetteren langs hoogvlakten. Waterspiegels die de  door ziltige lucht en de lauwwarme zon omarmde valleien verfrissen. Diverse tonen van groen contrasteren tegen blauwe luchten met hier en daar een verloren Hollands wolkje. De meeste wit gekalkte huizen beelden een ingetogen architectuur uit, opgesierd met contouren van bewerkt of op maat gesneden grijs basalt, rode daken en kleine ramen. Hier en daar weerspiegelt een majestueus bouwwerk met barokke portalen een rijk historisch verleden.

   

  Culturele karakteristieken

  Handwerken van allerlei soort stellen de geduldige aard van de Portugezen ten toon. Voorbeelden zijn de handgeweven spreien die oude patronen weergeven en de delicate bloemenpracht gemaakt van visschubben. Hier komt de bezoeker de aard van een andere cultuur tegen. Naast handwerken treft men de ingetogen folklore tentoongedanst door inwoners gekleed in pastelkleurig kledij. De keuken, vrij eenvoudig van samenstelling toont de traditionele trouw aan het optimaal benutten van natuurlijke smaken uit ingrediënten die de Portugese keuken kenmerken. Hier en daar met een eigen karakter, zoals de combinatie van ananas en gegrilde bloedworst. De nagerechten ontspruiten op de wortels van oma's keuken, zoals de uit bonen gemaakte pudding en theetaarten. Als goede Europeanen voegen deze Portugezen  diverse overheerlijke kazen aan het menu toe.

   

  De Azoren

  In het Portugees Açores  vormen een archipel in de Atlantische Oceaan op een afstand van 1448 km van het Iberisch schiereiland en op circa 2000 km van het Amerikaanse continent. Deze eilanden-groep bestaat uit negen bewoonde eilanden. Samen vormen ze evenals Madeira een autonome regio binnen de republiek Portugal De Azoren hebben een totale oppervlakte van 2247 km² en tellen zo’n 250.000 inwoners. Het nationale parlement zetelt in Horta op het eiland Faial. De grootste stad, Ponta Delgada  ligt op het oostelijke eiland São Miguel.

  Geschiedenis

  In 1427 ontdekte een van de kapiteins varend voor de Portugese prins Hendrik de Zeevaarder de Azoren. Mogelijk was dit Gonçalo Velho, maar dit is niet zeker. Vanwege de Noord-Franse en Vlaamse kolonisten die in de vijftiende eeuw voor de bevolking van de eilanden werden aangetrokken, werden ze tot in de zeventiende eeuw ook wel Vlaamse eilanden genoemd, alhoewel de eilanden altijd Portugees gebleven zijn. Zo werd op 1 januari 1451 de nederzetting Vila da Praia op het eiland Terceira gesticht door een zekere Jacob van Brugge. Ook nu nog zijn er op de Azoren vooraanstaande families (bijvoorbeeld de familie "de Bruges") die hun geschiedenis op dergelijke kolonisten laten teruggaan. Ook de windmolens, vooral op het eiland Faial, werden door Vlamingen geïntroduceerd.

        


  Algemeen
  De negen eilanden van de Azoren zijn alle van vulkanische oorsprong. De hoogste vulkaan, de Pico op het gelijknamige eiland, is 2351 m hoog is, en daarmee de hoogste piek van heel Portugal. De westelijkste eilanden, Flores en Corvo, liggen circa 500 km van het zuidoostelijkste, Santa Maria, vandaan.

  De bewoners van de tamelijk onvruchtbare Azoren leven hoofdzakelijk van de veehouderij, maar er worden ook wijndruiven, ananas, bananen en thee verbouwd. In het verleden stonden de Azoren bekend om de walvisjacht. Veel bemanningsleden van walvisvaarders kwamen hier vandaan. Tegenwoordig is het kijken naar de walvissen een toeristische attractie. Horta op Faial is een populaire aanlegplaats voor zeiljachten die de Atlantische Oceaan oversteken.

   

  (Bron=Wikipedia)